Home.Samenstelling.Projecten.Adviezen.Verantwoording.Contact.Links.Leden.
SENIORENRAAD ETTEN-LEUR

Op deze pagina vindt u uitsluitend links naar algemene adressen. Wij linken niet door naar private partijen.

 

OUDERENBONDEN

 

De ouderenbonden kunt u vergelijken met vakbonden. Zij komen op voor de belangen van de ouderen in ons land. Ook kunt u een beroep op ze doen in individuele gevallen.

Naast de “vakbonds”activiteiten organiseren de lokale afdelingen van de ouderenbonden vaak ook recreatieve activiteiten voor hun leden. Tegen betaling van een maandelijkse contributie kunt u lid worden van een ouderenbond.

 

In de gemeente Etten-Leur zijn vier ouderenbonden actief.

Meer informatie daarover vindt u op de desbetreffende websites, waarvoor u op een van onderstaande namen kunt klikken:

- ANBO  

- KBO Centrum-Zuid

- KBO Leur               

- PCOB               

 

 

WMO en Zorgvragen

 

U kunt in omstandigheden komen dat u zorg of hulp van anderen nodig hebt. Het recht op die hulp is vastgelegd in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Om de gemeente van advies te dienenOp bij het beleid op dit terrein is de WMO-adviesraad ingesteld. Meer informatie over deze raad vindt u op de desbetreffende website  KLIK HIER

 

U kunt de benodigde hulp aanvragen bij het loket Etten-Leur/Zundert (ELZ) Dit is gevestigd in het stadskantoor aan de Roosendaalsweg 4. Voor meer informatie kunt u ook de website van ELZ raadplegen KLIK HIER  

 

Om na te gaan op welke hulp u recht hebt, kunt u ook Regelhulp.nl raadplegen KLIK HIER.

 

 

Cliëntenraad Sociale Zaken

 

De cliëntenraad Sociale Zaken is er om de situatie van de mensen in de gemeente Etten-Leur, voor zover zij - volledig of gedeeltelijk - aangewezen zijn op een uitkering of voorziening van de Gemeentelijke Sociale Dienst te bespreken en te verbeteren.

Voor meer informatie kunt u de website van de Cliëntenraad raadplegen: KLIK HIER